יישומי הגרפולוגיה 

 

הגרפולוגיה משמשת ככלי אבחון בתחומים שונים, בשל ההיבט הרחב שהיא נותנת על אישיותו של האדם.  להלן התחומים העיקריים:

גרפולוגיה תעסוקתית

הגרפולוגיה התעסוקתית משמשת ככלי תומך החלטה. על ידי אבחון כישוריו ואישיותו של המועמד, ניתנים למעסיק הכלים המאפשרים לו למיין ולהתאים עובדים לתפקידים על פי כישוריהם ומבנה אישיותם. בכך אף יש ביכולתו ליצור מכשיר לקידום עובדים, להעברת עובדים מתפקיד לתפקיד במילים אחרות: "לשים את האדם הנכון במקום הנכון".

ייעוץ אישי 

הייעוץ האישי ניתן לאדם הנמצא על פרשת דרכים בחייו, או נמצא במצוקה בשל גורמים נסיבתיים ו/או אישיותיים. אבחון המבנה הפסיכולוגי של האישיות על כל רבדיה באמצעות הגרפולוגיה, יכול לסייע באיתור הבעיה וגורמיה ולתת כיוון לפתרון.
הגרפולוג, שהינו מאבחן בלבד ואינו מטפל באדם הפונה אליו (אלא אם כן הוא איש מקצוע כמו פסיכולוג קליני, פסיכיאטר וכו'), יכול בהתאם לאבחון להפנות את הכותב לייעוץ המקצועי המתאים.
האבחון הגרפולוגי יכול לשמש אמצעי דיאגנוסטי נוסף לפסיכולוג הקליני או לפסיכיאטר, וזאת בתנאי שהנבדק נותן את הסכמתו להעברת הממצאים למטפל המקצועי.

גרפולוגיה משפטית

הגרפולוגיה המשפטית עוסקת בהשוואת   כתבי יד וחתימות, באיתור זיופים ובמתן חוות דעת מומחה לבתי משפט בנושאים שבמחלוקת. הגרפולוג המשפטי מנטרל את ההיבטים הפסיכולוגיים של אישיות הנבדק, ומתמקד רק בהשוואה של סימני הכתב ותכונות הכתיבה.

הכוונה מקצועית

ההכוונה המקצועית מיועדת לאנשים שעומדים בראשית דרכם המקצועית, לפני הלימודים, או בשלב של הסבה מקצועית, או  שיש להם ספק לגבי התאמתם למקצוע בו הם בחרו. בעזרת האבחון הגרפולוגי ניתן לאתר את כישוריו של האדם ולכוונו למקצוע שבו גם יוכל ליהנות וגם יוכל למצות את מלוא הפוטנציאל האישי שלו.

התאמה למושבים, לקיבוצים ולישובים קהילתיים

האבחון הגרפולוגי מאפשר לבחון את מידת התאמתו של המועמד לדרך החיים המקובלת ביישוב, תוך התייחסות ליחסי האנוש שלו, למעורבותו, להסתגלותו ולתרומתו למסגרת.

ייעוץ לשותפות עסקית/זוגית

האבחון הגרפולוגי מאפשר לשותפים פוטנציאליים להעמיק את ההיכרות ביניהם ובכך לאמוד את הסיכויים להצלחת השותפות ביניהם. על ידי אבחון היתרונות והחולשות של כל אחד מהם, יכולים השותפים ללמוד היכן עלולות להיות נקודות החיכוך ביניהם, כיצד אפשר להתגבר עליהן ולגשר על ההבדלים ביניהם. הייעוץ יאפשר לשותפים לחלק את העבודה ביניהם על פי הכישורים והצדדים החזקים של כל אחד מהם, וכך להגיע לשיתוף פעולה הדדי, פורה ומפרה.